lauantai 12. syyskuuta 2009

Kirppislöytöjä, keramiikkaa ja sadonkorjuuta - Loppisfynd, keramik och skördetid
On sadonkorjuuaika - toin tänään kotiin markkinoilta kurkkuja säilöntään ja koristekurpitsoja keittiöön silmäniloksi.
-
Det är skördetids - från marknader hämtade jag i dag gurkor för konservering och prydnadspumpor till köket för ögonglädje.


Toin myös säkillisen perunoita ja kilon kirsikkatomaatteja suoraan tuottajalta. Tomaatit kaadoin lehtivadille, jonka olen tehnyt työväenopiston keramiikkakurssilla. Kurssi alkaa taas ensi viikolla, ja syksyn aloitamme perinteisesti lehtivateja tekemällä.
-
Jag köpte också en säck potatis och ett kilo körsbärstomater strax från producent. Tomaterna hällde jag på en lövformad fat, som jag har gjort i keramikkursen i medborgarinstitut. Kursen ska börja igen nästa vecka, och traditionellt börjar vi med att göra lövfat.
Sorsakosken haarukat ovat myös niitä joita kannan kotiin kun eteeni sattuu tulemaan! Ovat kauniita ja sitäpaitsi käteviä keittiöpuuhissa ja ottimina.
-
Sorsakoskis gafflar bär jag också hem om man bara hittar dom någonstans! De är vackra och dessutom händiga att ha i köket och som bestick.
Tämä kuuden kupin kalusto itäblokin tyyliin tyydytti nostalgiankaipuutani ja on tarpeen taas kun kahvittelemme koko suvun voimin.
-
De här sex kaffekoppar och assietter i östblock stil lugnade min nostalgilängtan och de är också nyttiga när hela släkten skall fika tillsammans.
Mustalla kurssivadilla on kuivatettua lipstikkaa yrttimaalta. Sopii jauhelihan ja erilaisten keittojen kaveriksi.
-
På den svarta kursfaten är torkad lipsticka från örtalandet. Det hänger bra ihop med malet kött och olika soppor.
Ylpeydenaiheeni - ensimmäinen itse dreijattu astia! Dreijauspäivän jälkeen löytyi monia ennen piilossa hiljaa olleita lihaksia...
-
Med stolthet presenteras min första själv dreijat föremål! Efter drejningsdagen hittade jag många musklar som hade varit stilla och gömda...
Kurpitsoja en olekaan saanut kasvimaalla aikaiseksi, mutta nämä keraamiset ovatkin monivuotisia!
-
Pumpor i grönsakslandet har jag inte kunnat odla, men de här av keramik är nog mång åriga!

3 kommenttia:

 1. Upea keraaminen kurpitsa!!! t:Hanna

  VastaaPoista
 2. joo, ja helppo tehdä! sanomalehteä vaan palloksi ja savea 1-1,5 cm paksuudelta sen päälle. sitten muotoilua ja pohjaan reikiä (ja päällipuolellekin pari) jotta sanomalehdestä poltossa tulevat paineet pääsee purkautumaan.

  VastaaPoista
 3. Onpas hienoja keramiikkatöitä - uniikki on aina uniikkia! Omatkin kädet syyhyäisivät savikurssille, mutta tarjonta täällä päin on ollut aika heikkoa. Täytyypä tarkistaa nyt uudelleen...

  Olipa hauska yhteensattuma tuo kaiverrus - minulla siinä koristelistassa ja bongaamassasi tuolissa. Mietinkin, että onkohan se koneellisesti vai käsin tehty? Jälki on kyllä melko tasaista, joten vaikea sanoa :)

  VastaaPoista

Kivaa jos jätät kommentin!! - Vad roligt om du lämnar en komment!! Eeva:)