maanantai 6. huhtikuuta 2009

Kuisti odottaa kevättä - Glasverandan väntar på våren

Lasikuistillamme on vielä aika viileää. Odotan jo kovasti oikean kevään alkamista ja lämpimämpiä aikoja. Silloin voimme pitää kuistin ovia olohuoneeseen auki ja elämme hieman lähempänä pihaa ja luontoa.
-
På vår glasveranda är det ännu ganska svalt. Jag väntar så mycket på varmare tider och att den riktiga våren skulle komma. Då kan vi ha glasverandas dörrar öppna till vardagsrummet och lever lite närmare trädgård och naturen.


Pelargoniat ja muratit ovat viihtyneet kuistilla hyvin talven yli, vaikka ikkunoissa on vain yksinkertaiset lasit. Jopa suuri palmu, limoviikuna ja laakeripuu näyttävät heränneen hyvin talviunestaan. Pelargonioista otin kymmenen uutta pistokasta, on ihanaa seurata niiden kasvua!
-
Trots englasfönstrar har pelargonier och murgrönor trivats bra över vintern på glasverandan. Även den stora palmen, benjaminfikus och lagerträd syns att ha väckt bra ur vintersömnen.
Tio stycken sticklingar tog jag av pelargonierna, det är härligt att följa dem atta växa!
Kuistin ulko-ovelle laitoin kevään ensimmäisen kukkaruukun. Piha on täällä meillä vielä melkein kokonaan lumen peitossa. Viime yön vesisade sulatti taas vähän lisää maata näkyviin, krookuksista tai lumikelloista ei tosin ole vielä näkynyt pienintäkään elonmerkkiä!
-
Bredvid glasverandas utedörr satte jag vårens första blomkrukan. Vår tomt är fortfarande nästan helt och hållet täckt med snö. På natten regnade det och marken syns nu lite mera, men snödroppar och krokusar är ännu helt gömda i rabatten!

4 kommenttia:

 1. Voi kun saisi itsekin aikaiseksi vähän kevätistutuksia, taitaa jäädä taas tältä vuodelta kun piha odottaa suurempaa kunnostusta. Mutta onneksi pian tulevat keltavuokot esiin. Upeita rautalankatöitä sinulla :)

  VastaaPoista
 2. det är så härligt när världen väcks upp till liv efter den långa, mörka vintern.
  jag köpte min korg på jysk för fem euro.

  VastaaPoista
 3. Moi Eeva!
  Vad härligt att ha en glasveranda, det har jag alltid drömt om:)

  Vilken söt groda du har där på en av bilderna!

  Kram Jenny

  VastaaPoista
 4. Tervehdys!
  On se ihanaa kun kevät tulee ja pääsee kukkahommiin.Kiva kun pelargoniasi ja muratti ovat säilyneet. Ei sinne sitten hirveän kova pakkanen ole päässyt pesimään.
  Meillä on takapihan lumet nyt sulaneet sen verran, että pyhinä pääsee jo haravoimaan, ihanaa. Ja mökille ajellan myös jossain välissä vähän katselemaan miten siellä talvi joutuu kevään edessä taipumaan. Tämä valon määrä on hienoa, kyllä sitä jo kaipasikin!

  VastaaPoista

Kivaa jos jätät kommentin!! - Vad roligt om du lämnar en komment!! Eeva:)