sunnuntai 21. elokuuta 2011

Portin takana

Ripustin rautalankaportin ruokailuhuoneemme pikkuikkunaan. Siellä, portin takana odottaa lepotuoli vaahteran alla. Tuolin vieressä odottavat uudet perennantaimet istutusta. Valtaamme vähän tilaa ruohokentältä.
Ruokapöytään päätyy huomenna suippopääkaali, jonka ostin eilen Vihdin Wuosisatamarkkinoilta. Lehdet ovat pehmeämmät ja makeammat kuin keräkaalissa.


Tänään valmistin ihanan maukkaan sienimuhennoksen kanttarellista, mustasta torvisienestä, herkkutatista ja lampaankäävästä. Aloitin sunnuntaipäivän lenkillä lähimetsässä kori kainalossa, huppu tiukasti päässä hirvikärpästen takia.Kasvimaalla kukkii ja kypsyy. Ainakin alkava viikko on lämmin, joten pääsen toivottavasti korjaamaan myöhään kylvämieni kasvien satoa ennen yöpakkasia. Olen niin iloinen seuratessani ihkaensimmäisen perunamaani kukintaa!
Nautin myös daalioiden ja salkoruusun upeista kukinnoista.Haikeus kesäkauden päättymisestä saa arvostamaan näitä viimeisiä kuumia päiviä.

Mutta pimeät loppukesän illat saavat kynttiläkauden alkamaan! Eilisiltana tuuli sai steariinin valumaan kallioterassin pöytäkynttilöissä.


2 kommenttia:

  1. Teilläkin on hirvikärpäsiä. Täytyy myöntää, että en yhtä innokkaasti kuin ennen suunnista sienimetsään juuri niiden takia.
    On mukava tunne, kun saa hakea keittiöön perunoita ja vihanneksia omalta pihalta.
    Salkoruusut ovat pitkiä ja komeita ja valuva steariini tekee hienon näköistä jälkeä elokuussa.

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia ja tunnelmia! Puutarhasi näyttää ihanan runsaalta, nautitaan vielä hetken kesän ihmeestä.

    VastaaPoista

Kivaa jos jätät kommentin!! - Vad roligt om du lämnar en komment!! Eeva:)