keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kakkulapioista parhain ja muita harakan keväthuomioita
Ilahduin, ja paljon, kun näin taannoisilla Kaapelitehtaan Kierrätysmessuilla näin upean kakkulapion. Omaksihan se oli saatava, ja tekstin sai itse valita. Tuotteita siis tekee Beloved.

Lapiota onkin jo koekäytetty suklaa- ja porkkanakakkuihin. Keittiössä se vetää väistämättä suun hymyyn ja haastaa leipomaan, jotta pääsisi taas käyttöön.


Keittiömme ikkunalla, herkkuhurvittelevan kakkulapion yläpuolella roikkuu oma tuote, sipulikori, joka väistämättä muistuttaa jokapäiväisen leivän hankinnasta ja patistaa työpöydän ääreen.


Puutarhassa vihreys hullaannuttaa. Jäin viime viikolla ihmettelemään outoa ääntä, jonka kohta tajusin syntyvän koivun lehtien huminasta tuulessa!

Kasvatuslaatikoissa yrtit vasta heräilevät, kun muu aluskasvillisuus on jo villiintynyt ennen ruohonleikkurin esiinmarssitusta.


Talon edessä kasvava tammi on itse terhosta kasvatettu. Se availee melkein pihapiirin viimeisimpänä puuna lehtensä. Vain saarni on enää paljas.

Yhdestä nuoresta kaadetusta koivusta otin pieniä hiirenkorvalehtiä kuivatukseen. Tuoksu niissä säilyy kauan, ja niitä voi käyttää teehen tai kangaspussissa löylyveteen.


Bloggaajan tietokonepöydän vierellä vanhat lääkepullot kukonhelttakorkkeineen hämäävät katseen pois pesua kaipaavista ikkunoista...


... ja hyvä niin, sillä onhan paljon hauskempiakin hommia kuten kasvien valinta ruukkupuutarhaan!


Vihdoin lämpö ja valo on täällä!


4 kommenttia:

 1. Hurmaava sipulikori!
  Kyllä ruukkupuutarhan istuttaminen aina ikkunanpesun voittaa! Miksi pitäisi ikkunoita pestä toukokuussa, kun puutarha huuuutaaaa huomiota juuri toukokuussa.

  VastaaPoista
 2. Hei Eeva,

  sullakin kukkopulloja kokoelma. Mulla löytyy myös hiiripulloja keittiön hyllyltä Eli niillä ei ole helttaa vaan korvat. Nähdään Hyvinkäällä.

  Terv. Ritva

  VastaaPoista
 3. Heissan! Ihana kotoisan oloinen puutarha sulla!! Ihastelin sun punasaviruukkuja, oletko tehnyt niitä itse? Tosi ihania!! Hauska tuo kakkulapio :)
  Tosiaan Hyvinkään suunnalla varmaan taas näemme :)

  VastaaPoista
 4. Ihana sipulikori :)
  Mullakin on pulloja ikkunalla tai oikeastaan ikkunan välissä...ihan vaan värillisiä pulloja.

  VastaaPoista

Kivaa jos jätät kommentin!! - Vad roligt om du lämnar en komment!! Eeva:)