maanantai 3. lokakuuta 2016

Oi ihana lokakuu

Kotiovemme edustalla kasvaa saarni ja vaahtera. Ne koristelevat sisäänkäynnin lehdillään. Saarnen syysväri on kirkkaan keltainen, joten sähäkkä väripari on sinisellä portilla vastassa. Kuivat lehdet kuulostavat joka syksy yhtä ihanilta kenkien alla ja vihreän ruohon peittyminen keltaiseen ja oranssiin näyttää niin mukavalta, etten koskaan tartu harjaan tai haravaan heti lehtien pudottua.Käsityöläisten kodit- kirjaa kuvattiin kesäaikaan, ja tässä kuvassa sisäänkäynti toisesta suunnasta. Kotimme sai ilokseni olla mukana Ritva Tuomen ja Susanna Uusitalon kirjassa, joka ilmestyi keväällä.
Ovensuussa majaa pitää Pete.Muhkea daalia kukkii ruukussaan ainakin vielä ennen ensimmäisiä pakkasöitä.
Paviljongin villiviini syysloistossaan. Takana näkyvä keltainen on vaahtera sekä pähkinäpensas, joita täällä lehtometsässä kasvaa paljon luonnonvaraisena.

Viime talvi vei paviljongista tuoksuköynnöskuusaman, mutta humala ja villiviini kukoistavat.
Taustalla häämöttää kasvihuone lavakaulustarhan takana.En ole vielä siirtänyt kasvihuoneesta talvetettavia kasveja puolilämpimälle  kuistillemme. Keskipäivällä tunnelma on kesäinen ja viiniköynnöksessä vielä muutamia terttuja syötäväksi.
Kurkuista vain yksi enää kypsyttelee hedelmiään ja tomaatitkin sadon korjattua olen siivonnut pois.Uusi suosikki tältä vuodelta on tummalehtinen basilika, joka kukkii edelleen, toukokuussa aloitettuaan. Vanha suosikki taas on kelloköynnös, jonka istutin sinisateen ruukkuun sen menehdyttyä viime talvena. Kelloköynnös on todella viihtynyt kasvihuoneessa ja kasvanut korkealle kiinnittyen kattotuoleja pitkin.
...ja kuinka ollakaan, kuka ovensuussa jälleen,
tällä kertaa rappusella saunan pukuhuoneesta kasvihuoneeseen.

Samanmoiset, kirkkaat kuulaat aurinkoiset syyspäivät ovat seuranneet harakkaa käsityöläismarkkinoilla. Turnee päättyi Lohjalle Omenakarnevaaleihin.
Markkinakiireiden mentyä ja nyt jouluvalmisteluja ennen saan keskittyä monenmoisten tilaustöiden valmistamiseen sudenkorennoista koreihin ja kynttiläkruunuista kukka-amppeleihin!  

5 kommenttia:

  1. Voi kun kaunista, kaikissa kuvissasi! Paljon onnea kirjassa mukanaolon johdosta! Onnea omistaa tuollaine kuisti, haaveissa minullakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Meillä kuisti oli ensin ajateltu vain valokatteella varustetuksi betonilaatan päälle rakennetuksi terassiksi olohuoneen jatkeeksi, mutta laatan valun jälkeen tulikin halu pystyttää siihen seinät. Käytimme vanhoja ikkunoita purkutalosta. Talveksi kuisti täyttyy ruukuista, nyt taitaisi olla aika niiden siirtoon. Viime yönä taisi jo olla aika kylmä.

      Poista

Kivaa jos jätät kommentin!! - Vad roligt om du lämnar en komment!! Eeva:)